Gør minusdage til plusdage … med kvalitetsledelse.

Gør minusdage til plusdage … med kvalitetsledelse.

Træt af brandslukning, hæsblæsende kaos uden system i tingene og har du svært ved at finde plads til din faglighed?

Minusdage
Vi kender det alle – der er dage, som bare skulle have været hevet ud af kalenderen: Telefonen er ikke er sat rigtig over aftenen før. Uvisheden om at flere klienter måske har ringet forgæves, får dig til at gå ned igennem klinikken, som en der mangler sin rollator. Dine medarbejdere læser dit kropssprog og tænker ”Nå – en af de dage” og finder bakgearet frem.

image.axd

En lugt af hankat får dig lakonisk til at registrere, at der ikke er blevet ryddet op efter udlevering af de tre hankatte dagen før. Genvekslingsanlæget sender fejlagtigt lugten videre til receptionen. Senere konstaterer du under intubering af en bedøvet hund, at der ikke er blevet slukket for ilten efter gårsdagens operationer. Du rækker ud efter propofolen, og får fat i et stopkort, der ligger ensomt og flagrer, der hvor flasken skulle stå. Fremkalderen virker ikke – efter at have skiftet væsker, finder I sammen ud af – at det er sikringen, der er gået – og da du er på vej hjem til en meget sen frokost – får du at vide, at der står en fra arbejdstilsynet ude ved skranken.

Plusdage
Men så er der heldigvis også dage hvor alting bare glider på trods af travlhed – det som kaldes flow: Du ruller egne kompetencer ud, som en rød løber foran dine klienter. Dine medarbejdere følger trop, og I spiller sammen som det smukkeste orkester, hvor de enkelte spillere ved lige nøjagtigt, hvornår den anden sætter ind med en solo – uden I behøver sige særligt meget – og alting lykkes – og I står tilbage med en side i bookingsystemet fuld af glade og tilfredse klienter, når dagen er ovre.

Der er en verden til forskel – arbejdsglæde, tilfredse klienter og omkostninger, der er under kontrol.

Spørgsmålet er så bare: Hvilke dage har du flest af?

Med et kvalitetsledelsessystem får du styr på hverdagen og fagligheden tilbage i centrum.
I en ramme af ISO 9001 tilsat lidt langsigtet lean og et gran six sigma med fokus på målstyring og nøgletal, får du skræddersyet et ledelsessystem til din praksis. Du kan vælge at satse på certificering, eller du kan tage udviklingen helt i eget tempo og høste de interne fordele af systemet, inden du går til ”eksamen” og får papir på indsatsen. Det er op til dig. Du kan høre mere om de mange muligheder på et ”gå-hjem-kursus”. Jeg kommer til dig og dit team. Har du kolleger i området, som også er nysgerrige på ISO og kvalitetsledelse, er I meget velkomne til at slå jer sammen, og kontakte mig med hensyn til muligheder for en hyggelig eftermiddag eller aften med fokus på emnet.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Kommenter indlægget

You must be logged in to post a comment.